Zacusca cu bureti

de Rocsi in Zacusca, 14 Oct 2010 | 34493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr pasta de tomate
  • 2,5 kg gogosari
  • 2,5 kg ardei
  • 2,5 kg bureti(eu am folosot ghebe)curatati si fierti
  • 2 kg ceapa
  • 1,5 kg morcov
  • 1 litru ulei
  • sare mare
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu bureti:

Pregatim legumele:

gogosarii si ardeii ii spalam. Le scoatem toate semintele apoi ii dam prin masina de tocat carne. Ceapa se curata,se spala si se toaca foarte marunt(sau puteti sa o dati pe masina de tocat carne). Morcovul ce rade de coaja,se spala si se da prin razatoarea cu ochiuri mici. Buretii ii curatati,ii spalati apoi ii fierbeti cam 25-30 min. Ii lasati sa se rocoreasca apoi ii dati pe masina de tocat carne(trebuie sa va ramana 2,5 kg in capat ).

Intr-o oala se pune uleiul. Cand acesta s-a incins se pune ceapa si se inmoaie cam 10-15 min. Apoi punem morcovul si ii inabusim inca vreo 10 min cu ceapa, dupa care adaugam ardeii si gogosarii macinati. Ii amestecam bine cu ceapa si morcovul inabusit si dupa alte 10 min puneti si buretii. Amestecati bine apoi dati oala la cuptor.

Din cand in cand mai deschidati cuptorul si invartiti in zacusca. E gata atunci cand a scazut bine de tot(sa nu fie zemoasa). Aproape de final se pune pasta de tomate, sare mare dupa gust si cateva boabe de piper. Mai lasam cam 15 min sa fiarba in cuptor apoi o scoatem. O lasam sa se racoreasca.

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte. Asezam zacusca rece in borcan si le infiletam bine. Infasuram fiecare borcan in hartie,le asezam intr-o oala mai larga,punem apa ,cat sa acoperim borcanele destul de bine. Asezam deasupra lor un prosop de bucatarie,apoi le asezam pe focul aragazului (focul sa fie potrivit)si le sterilizam cam 50 de min. Le lasam sa se raceasca acolo in apa iar a doua zi le dam la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu bureti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete picanta